INLOGGEN
«»

In plaats van

In plaats van

Bidden op kwade dagen
In plaats van blijven klagen.
De hemel met elkaar bestormen
In plaats van groepjes vormen.
Als Christeneenheid in gebed
In plaats van vitten op het kabinet.
Ons houden aan de avondklok
In plaats van uitgaan op de gok.
Genieten van de goede dingen
In plaats van die te verdringen.
Aandacht voor de eenzaamheid
In plaats van tekort aan vrije tijd.
Op ontvangen zegeningen letten
In plaats van regels en op wetten.
Die ons toch echt worden gegeven
In plaats van een virusvol leven.
Dat wil Jezus ons elke dag leren
In plaats van aldoor argumenteren;
Wees gehoorzaam aan de overheid
In plaats van de wetteloze strijd.
Blijf Hem vertrouwen en geloven
In plaats van dit in twijfel te doven.
Heb acht voor Zijn Woord en Wet.
Als je daar in deze pandemie op let,
Zal het vast en zeker beter gaan,
En stopt uiteindelijk deze virus waan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In plaats van’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.