WIE REDT JEZUS?

Han Messie

Robert Long zingt een fel opstandig lied
over het verleden van 't christendom,
maar zijn mening star, bekrompen en dom.
Harde tucht gaf vele mensen verdriet.

Welk euvel bracht geestelijke leiding niet?
Was zij slechts op belust op eigen rijkdom?
Toehoordersgedachten draaien zich steeds om
als wervelwinden door neerbuigend riet.

Na alle strenge, scherpe aanduidingen
toont de zanger ander gemoed, rein en groot,
met verfijnde, bedekte zegeningen.

De laatste woorden zijn genezend brood
uit de klinkende mond, bemoedigingen
voor de Heiland: "Red Jezus uit de goot!"


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Men denkt meestal dat Robert Long door zijn felle aanvallen op de gevestigde geestelijke huizen binnen het christelijk geloof, vaak terecht, ook Jezus zelf aanvalt. Maar een aanduiding dat dit niet zo hoeft te zijn spreekt uit de laatste zin van zijn lied, waarin naar voren komt dat Jezus zelf gered wordt.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WIE REDT JEZUS?’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.