INLOGGEN
«»

De zondagsschool

Niet dat ik van de bijbelse kennis veel heb
meegekregen...
Maar dat samen zingen, de stichtelijke plaatjes
na afloop Ik zat er tamelijk om verlegen

Dit alles bepaalde de sfeer waarvan ik hield
Geheel uit mezelf bezocht en bepaald niet door
thuis "bezield"!
Wat ik er verder nog hoorde en las?

Het stond nogal ver af van mijn ouderlijk huis
of mijn toenmalige schoolklas...
Maar toch: wonderschone, niet gekende Kerst-
liederen bleven me bij; talrijke gezangen op rij

Misschien wel was het de geborgenheid die ik
er vond? De samenhang die ons allemaal bond
Aan het eind van het jaar kreeg ik een leesboekje
mee Zo blij met "thuis" die mij vrij heeft gelaten

In mijn latere leven niet voor de principes gekozen,
maar toch: mij blij herinnerend deze zondagsschool
waar ik me als "buitenstaander" een tijdje toch
mocht verpozen.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De zondagsschool’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.