INLOGGEN
«»

Afhaken

Afhaken

We krijgen steeds meer te maken,
Met mensen die af dreigen te haken,
Doordat ze de kerk gaan verlaten.
Maar hebben ze dan in de gaten
Wie ze eigenlijk de rug toekeren.
Door zich tegen kerk te weren.
Wat heeft geloof dan te betekenen,
Als men zich niet toe wil rekenen,
Bij de groep van gelovige mensen.
Die als Christenen juist wensen,
Samen naar de dag toe te leven,
Dat echt eenheid wordt gegeven.
Door allen één te zijn in de Heer
En door af te haken ze juist meer
Zich aan de wereld gaan verliezen,
Omdat ze eigen wegen verkiezen.
Wees alert op je gemaakte keuze,
Die dicht ligt bij de harde leuze;
“Weg met Hem” en “Kruisig Hem”
Heeft die leuze soms jouw stem?
Je kan nu nog een keuze maken.
Door vooral niet af te haken,
Maar als eenheid Hem te eren.
Om als Christenen steeds te leren;
Hij heeft Zijn oog op ons geslagen,
Ook in de zware moeilijke dagen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Afhaken’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.