INLOGGEN
«»

De wortel van Isaï.

Op die grote dag zal Hij,
't Twijgje, maar óók de Heil'ge Loot,
ja, de Wortel van Isaï
Die opstond uit de dood,
met sterke, vaste hand
gaan heersen in Zijn land.

Dán zal de gemene, sluwe wolf
samen met het lam,
op een mooie plek verblijven
omdat Jezus de dood wegnam.

Zelfs het luipaard en het bokje
liggen rustig naast elkaar,
ook het kalfje en de leeuw
want er is dan geen gevaar.

En zelfs de kleine baby's
met lachende gezichten,
spelen met een gifslang
die geen kwaad meer aan kan richten.

Nee, men zal nergens kwaad doen
want Isaï 's Wortel zal er zijn,
mensen zullen aan Hem vragen:
verlos ons van schuld en pijn.

En bij Jezus is het heerlijk
ieder mag rusten bij de Heer,
oh, eens zal dit geschieden
en oneindig veel dingen meer!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014Informatie bij het gedicht:

Jesaja 11:6-10 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De wortel van Isaï. ’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.