Vergeef het hun

Gertjan van der Kraan

Vergeef het hun

Ik wilde dat ik de woorden bezat
Om de wereld een kijkje te geven
In de manier van het leven
Zoals het nu aan inhoud bevat.
Maar ik ben bang dat mijn woorden
Over verdraagzaamheid en respect
Door eigen de normen worden bedekt
En tot iets uit het verleden behoorden.
Maar de rijke woorden van toen:
“ Vader, vergeef het hun,
want ze weten niet wat ze doen”
Is wat ik deze wereld zo gun.
Om de inhoud te verstaan
Die deze woorden bezaten.
En nog steeds de wereld doorgaan.
Om de eigen gebaande wegen te verlaten.
Dan zijn mijn woorden niet van waarde,
Want Zijn Woord heeft wel de kracht
Om te breken iedere wrede macht
Op de eens zo mooi geschapen aarde

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vergeef het hun’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.