INLOGGEN
«»

Zonder U wijsheid is een gemis

'k bid U Heer om wijze woorden
die liefelijk zijn voor 't gemoed
het hart van anderen bekoren
het koude hart weer leven doet.

Ik bid U Heer om ware deernis
die kille harten leven doen
zonder Uw wijsheid is zo'n gemis
de wijsheid als Uw liefdeszoen .

Geef dat ik in Uw ware wijsheid
de woorden van Uw liefde spreek
tot mensen jong en hun grijsheid
van dorp tot stad in ied're streek.

Wilt U 't verkeerde dan vergeven
als ik niet in Uw wijsheid sprak
o Here God laat mij herleven
vergeef mij dat ik Uw hart brak.

Als ik dan 's avonds weer ga slapen
de dageraad dan sluim'ren gaat
bid ik voor wijsheid in mijn dromen
die met het morgenlicht ontwaakt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zonder U wijsheid is een gemis’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.