INLOGGEN
«»

De aanklager en de Advocaat.

IK werd de rechtszaal ingeleid,
de aanklager keek naar mij,
een duivelse grijns op zijn gezicht,
'k voelde mij er akelig bij.

Hij somde al mijn fouten op
mijn zonden en mijn falen,
hij genoot er zichtbaar van
mij omlaag te halen.

Tot in details herhaalde hij,
de Rechter luisterde geduldig,
de klager had volkomen recht
en ik voelde mij zo schuldig.

Toen stond opeens een Man op
gekleed in een wit pak,
Advocaat stond op Zijn kaartje,
dat was dus Zijn vak!

Hij kwam ons tussenbeide
en sprak de klager aan:
dit zijn oude feiten
en lang geleden weggedaan!

De boete voor haar zonden
die is al reeds betaald,
er bestaat geen strafblad,
jij klager hebt gefaald!

De Rechter sprak met passie:
Ik zie geen aanklacht staan,
ga, je bent echt vrij,
trek geen boetekleed meer aan!

De Man in wit, Hij lachte,
de overwinning is een feit,
geen schulden meer of aanklacht
Eeuwig door Hem bevrijd!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De aanklager en de Advocaat.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.