INLOGGEN
«»

Zielenwerk

Soms is het o zo sterk om je
anders voor te doen als dat je bent.
Dat masker dat je dan draagt
versmelt bijna met je echte zelf.

Niemand ziet nog wie jij echt bent,
ook al hebben ze zo hun vermoeden.
Maar iemand ziet er doorheen,
doorvorst de rol die jij
vermoeid en afgeleefd speelt
voor de wereld waarin je leeft.

En dan is het zielenwerk aan de orde.
Waarbij dat stralende licht in
je ziel elk masker met liefde doet smelten.
Waardoor je ware aard blijkt:
je stralende zelf.
Dat geen masker nodig heeft
om zich te presenteren aan de wereld.

B.R.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

B.R.
Actief sinds: 12-07-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zielenwerk’ van B.R. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.