MOED BLIJFT

Han Messie

De stad Rome, onder wreed, verward bevel
van keizer Nero, is vol soldaten,
loerend op pleinen, in smalle straten,
verdrukt door harde, benauwende knel.

Dag en nacht waken tart vermoeid gestel.
Maar de krijgsman houdt strak in de gaten
wie zich verschuilt of vlucht. Dat mag niet baten
voor de Christusvolgeling; vat hem snel!

Mensen, die graag naar 's werelds Heiland horen,
ervaren sterk hun geloofsbeleven.
Niets kan dit ondanks dreiging verstoren.

Terwijl ze het Evangelie doorgeven
bij marteling en dood, redding verloren,
doet lofzang hoop op Hierna opleven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

In het Rome, in de tijd van keizer Nero, werden de vroege christenen wreed vervolgd om hun geloof. Velen van hen vonden de dood in de arena, verscheurd door wilde dieren, ofwel door kruisiging. Toch hielden ze bij al deze verschrikkingen hun geloof vast, en groeide zelfs het aantal christenen: "Het bloed der martelaren werd het zaad der kerk."

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘MOED BLIJFT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.