INLOGGEN
«»

RIVIER "LEVEN"

In de brede stroom draaien wilde kolken
gulzig zuigend rond als een grote kluwen,
laten zich soepel dansend voort duwen
door onvermoeibare lucht- en schuimdolken,

vol balletglans uit zonnige wolken,
om heftig op te springen, dan te luwen,
mogen 't goede en 't kwade samen stuwen
naar hun einddoel, dat God zal vertolken.

Tenslotte treft het drukke water de zee,
wordt moeizaam opgetild, weer hard neergegooid,
verstilt spoedig, vloeiend golvend en gedwee.

De Hemel vorst: Jezus' zonneschijn strooit
genade rond, neemt Diens geliefden mee;
brandend is Satan van zijn macht berooid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘RIVIER "LEVEN" ’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.