INLOGGEN
«»

Ik heb reden genoeg.

Al zou de vijgenboom niet bloeien
en geen druiven aan de wijnstok zijn,
dan nóg heb ik reden om te geloven
dat God vruchten geeft en wijn!

Als ik dagelijks de kracht krijg,
ondanks pijn om God te loven,
dan is dat reden genoeg
om vast in Hem te geloven!

Al zouden er geen runderen meer
in de groene weiden lopen,
dan nóg heb ik redenen genoeg
om te geloven en te hopen!

Te hopen dat God de Voorziener is
voor mensen en voor dieren,
dát is de reden om te geloven
dat ik met Hem feest kan vieren!

Ik heb duizend redenen genoeg
dat ik in Hem geloven mag,
Die beloofd heeft voor mij te zorgen
gisteren, vandaag en elke dag!




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik heb reden genoeg.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.