INLOGGEN
«»

VERBAASDE VRAAG

"Here, Here," kringelt dikwijls lovend
om de mond van menig' gelovige geest,
als een klein, kortstondig, maar plechtig feest,
sterke hoop en vertrouwen belovend.

Het eerbetoon mag laaiend zijn, dan dovend...
Wordt God uit liefde of ontzag gevreesd?
Iemand, die steeds bidt en de Bijbel leest,
heeft vele gedachten: hard brandend, zacht stovend.

Voelen vromen bij hun dagelijks doen
wat ze de Schepper werkelijk geven?
Hoe ervaart men een goddelijke zoen?

Engelen zullen ook minzaam omgeven
wie de duivel prijzen als meester Poen,
daarbij toch naar Hemelse wil leven!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VERBAASDE VRAAG’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.