HEMELVAART.

Joop Gilhuis

Hemel-hoog werd Gij geheven,
Heilig na een eenzaam leven.
Dank U wel o God en Vader,
door dit offer zijn wij nader.

Nader tot het Eeuwige leven,
vanuit Uw dood aan ons gegeven.
Na dit Heilsfeit,rees U uit het graf,
verloste ons daarmee van de straf.

Die was ontstaan doordat Adam viel,
hij gaf gehoor aan een satans deal.
God sprak hem toe, met deze woorden:
Dé Adam zal het kwaad vermoorden.

Deze Adam nu verschenen,
bracht ons vrijheid, nieuwe genen.
Dé genen van verlossing en geloof,
niemand was er nog blind of doof.

Ja, vandaag is het nog steeds feest,
Wij leven door en met Zijn Geest.
In deze kracht mogen wij nu streven,
Totdat Hij komt voor 'teeuwig leven!

Door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HEMELVAART.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.