INLOGGEN
«»

ADEM EN EVA

Het eerste Bijbelse zondeverhaal
brengt een boodschap die zich laat horen
van begin tot einde der mensheid

de smaakvolle verboden vrucht
is de heersende begeerte
hoe dan ook te streven naar hetgeen
buiten de ons toegestane wijdte ligt
geheime gevaren te tarten

schaamte voor elkaars naaktheid
mensen kunnen kwalijk blootgeven
welke zwakte steeds binnenin hen leeft
trekken een hard pantser aan
dat hun wezen beschermend dekt
maar eveneens narigheid kan brengen

men ziet de schuld van zijn naaste
het eigen falen wordt omhuld
door doezelige nevels
die langzaam aan _ toch ontwaken
dorsten naar de Hoge Gerechtigheid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ADEM EN EVA’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.