INLOGGEN
«»

STERKE SPRAAK

Horen naar de hemel- en wereldvorst
in grote groep, bij boeiend sprekersuur
of ontroerende zang van lange duur,
is waar menige vragende geest naar dorst.

Met luistert met warme springgrage borst.
Gedachten verlangen verborgen kuur,
ijlen zoekend voort. Als een waaiend vuur?
Vinden tenslotte beschermende horst?

Waar twee mensen, bezonnen en bescheiden,
met heel hun geloof spreken over geloof,
wil een geheime reis zich voorbereiden.

Het gesprek verdwijnt maar leeft, klinkend of doof.
Bezonken kracht mag de woorden geleiden:
Wind suist onbelemmerd door gewillig loof.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Waar twee mensen bij elkaar zijn, kan soms hun gesprek over geloof veel meer kracht hebben dan een volle zaal, waarin opgewonden gezongen en geroepen wordt over God. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘STERKE SPRAAK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.