GEPLANT EN BEREISD

Han Messie

Bij 't laatste Avondmaal spreekt de Heiland
over de wijnstok, die door God is gevoed.
Wie verlangt niet vol herboren gemoed
hieraan te groeien met hoogste bijstand?

Elke druiventros voele de scherpe tand
van 't snoeien, ondanks scherpe pijn, steeds goed.
De boom der eed'le drank verplaatst zijn voet,
dankzij mild heersend apostelverstand.

De stam boort door Europa's sterke grond
diepe wortels, bestendig als zuiver goud,
ofschoon ze vaak hevig worden gewond.

De vruchten voeren het levende hout,
trots zware beproeving, heel de wereld rond;
takken houden bloeikracht, worden nooit oud.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De wijnstok groeide sterk in Europa, dankzij de zendingsreizen van Jezus' apostelen. Het christendom werd tenslotte de Godsdienst van het Romeinse rijk. Mede daardoor verspreidde het zich over de hele wereld.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GEPLANT EN BEREISD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.