WAAIENDE STEM

Han Messie

Dorre, maar glanzende berghellingen
omringen Galilea's schittermeer,
zien met voldane levenswijsheid neer
op wat beneden hen wil samendringen.

Teruggetrokken, peinzende eenlingen,
joelende zwemmers en woelig verkeer
geven alle 't verre verleden eer;
kunnen ze verdraagzame geest bezingen?

Ademtocht van zee en woestijn draait rond
om het blije water, sluit met dit lustoord
een ongeschreven, doch eeuwig verbond:

hoge toppen zenden luchtig Gods Woord,
dat men hier eens vernam uit Christus' mond
naar een ieder, die de taal der wind hoort.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Hoe het tegenwoordige meer van Galilea heden ten dage nog de woorden van Zaligsprekingen en Bergrede uitstraalt.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WAAIENDE STEM’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.