SCHRIFTUURLIJK

Han Messie

"De bijbel is Gods Woord," mag steeds klinken
in de vragende oren van iedereen,
wiens zoekende ogen dwalen, ver heen,
naar wazig, geheimzinnig sterrenblinken.

Speurgedachten zullen nooit verzinken,
zijn dieren, die zeulen over zand en steen,
twee rugbulten hebben, dikwijls slechts één,
voldaan onder schaduwpalmen drinken.

De oase herbergt een murmelbron:
"Duidelijk geschreven woorden weergeven
hetgeen menselijk overwegen kon.

's Heren Geest blijft boven de letters zweven
als een liefdevolle, onvatbare zon,
wil kleinzieligheid de ruimte geven."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Het onderzoeken van God woord blijft altijd een vraagstuk en een waagstuk. Als een oase wenken Gods liefde en genade,

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘SCHRIFTUURLIJK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.