INLOGGEN
«»

WEDERZIJDS

Het dak en de muren
van het pas gebouwde huis
knipogen trots naar elkaar
verrijkt met hun machtig aanzien
en indrukwekkende kracht

die broze ramen en deuren
kunnen hen niet evenaren
zijn onooglijk en zwak
de vloer moet in elk opzicht
over zich heen laten lopen

de blije woningbezitter
aanschouwt ruim denkend
al wat binnen en buiten is

de stevige stenen
het tere glas
de nietige dingetjes
alle hebben elkaar nodig
om zijn geliefd onderkomen
te maken tot wat het is

onze almachtige God
schiep bewust en vol liefde
het grote en kleine
dat verschillende en eigen
dienstbaarheid zou hebben

dankzij de schoonmaaksters
die de zalen der wetenschap
aanvegen en reinigen
kunnen de hoogleraren
hun stem hier laten
horen en gelden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Om een gemeenschap van gelovigen of andere aard te vormen, zijn allemaal verschillende mensen nodig. Wie kan goed spreken? Wie kan het beste met zijn handen werken? Wie kan zakelijk overweg? Het oog, de voet en de mond zijn niet met elkaar te vergelijken. Ze zijn echter alle drie nodig om te helpen het lichaam te vormen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘WEDERZIJDS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.