INLOGGEN
«»

GEESTELIJK THEATER

Het leven in de wereld
én bij Onze Lieve Heer
is een levendig toneel
waarachter vele decors
voortdurend verdwijnen
om opnieuw te verschijnen
soms hetzelfde als voorheen
maar dikwijls geheel veranderd
achter de coulissen
heerst mateloze zaligheid
woedt tegelijk langdurige strijd
tussen engelen en demonen

wat zich op de planken afspeelt
roept verbazing op of vragen
die steeds met elkaar twisten
slechts deze ruimte in 't voetlicht
is voor ons denken en voelen bestemd

de bewegende schermen
verbergen levende machten
zij staan in 't geheim aards gebeuren bij
hun onvatbare bedoelingen
mogen eerst onthuld worden
na de Opstanding der mensen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De handelingen van de mensheid zijn als het ware een doorlopende toneelvoorstelling, waarachter God en engelen, door decor en coulissen verborgen, alles gadeslaan en mee besturen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘GEESTELIJK THEATER’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.