INLOGGEN
«»

BIJBELS SLOT

Het geheimzinnige boek Openbaring
vermeldt allerlei griezelig gebeuren:
schanddaden, vervolging en bitter treuren,
schaduwen vol angstwekkende dreiging.

Wat kent dat geschrift een verandering!
Toekomst schildert met vrolijke kleuren,
wil al het geledene opbeuren.
Hemels leven geeft blijde schittering.

Ellende en belofte gaan samen voort:
Tijdens pijnlijk gestruikel, steeds weer vallen,
mag men opzien naar de glanzende poort.

Welke raad kan het geloof omwallen?
Alles buigt voor het verlossende woord:
Heer Jezus' genade zij met ons allen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De verschrikkingen en de heerlijkheid, die het boek Openbaring beschrijft. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BIJBELS SLOT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.