INLOGGEN
«»

Eén keer nog

Nog één keer mag ik spreken
al is het vanaf papier
door iemands anders mond
zo wordt mijn leven hier afgerond
op deze plaats bij het graf, hier
waar mijn lichaam zal afbreken!
Maar mijn ziel is reeds bij Hem
daar mag ik met hart en stem
mijn Heiland: Loven, eren, danken en prijzen!
Daar mag voor mij oprijzen
Hij, waar ik verlangend naar uitzag
en dacht: Wanneer komt die dag
dat ik Hem ontmoeten mag?
Die dag is nu al aangebroken
Hij heeft mij al aangesproken
met: Kom binnen Mijn kind
van eeuwigheid heb ik je bemind
Alles, alles heb Ik je vergeven,
nu mag je rein en zalig bij Mij leven!
Geen zonden, geen aanvechting meer
maar eeuwig leven tot Mijn eer!
'K Weet, dat je hier naar uitkeek
als wederomgeborene en niet als "leek"
Je mag nu voor altijd bij Mij zijn!
Satan vocht je aan en zei: Het is allemaal maar schijn.
Maar....'t is niet zo! Jij bij Mij, hij voor eeuwig in de pijn!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Drikus Engelenhoven
Actief sinds: 18-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eén keer nog’ van Drikus Engelenhoven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.