INLOGGEN
«»

Hoe lief heb ik?

Hoe lief heb ik Gods Naam
wat is mij die waard
niet later, maar nu op deez' aard'
Heb ik Hem lief met ziel en lichaam?

Zijn Naam verbonden aan mijn leven
Toen al, toen ik werd gedoopt
Daarom heb ik niet vergeefs gehoopt
Zijn Naam zal men mij niet ontnemen

Tot Zijn Naam en Zijn gedachtenis
is het verlangen van mijn ziel!
Is dat mijn levensprofiel?
Het is toch, dat Zijn Naam heilig is!

Hij is zelfs onder de hemel gegeven
opdat een ieder die in Hem geloofd
in alles wat Hij heeft beloofd;
daaruit zou leven!

Een Naam, niet algemeen!
Een Naam, wat voor één!
Een Naam, zo is er geen!
Een Naam die komt overéén
met Hem die hem draagt als Eén
waar ik niet kan omheen!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-11-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Drikus Engelenhoven
Actief sinds: 18-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoe lief heb ik?’ van Drikus Engelenhoven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.