INLOGGEN
«»

Besef

Besef

Besef je wel wat Ik heb gedaan
Waarom Ik die zware weg ben gegaan
De pijn die Ik heb geleden
De strijd die Ik heb gestreden

Omdat Ik niet wil dat je verloren gaat
Vanwege je steeds weer begane kwaad
En je niet volgens Mijn wet kunt leven
In je zelfzuchtig aardse streven.

Besef je de instellingen aan je gegeven
Al tijdens een belangrijk moment in je leven
Toen je het teken en zegel mocht ontvangen
Opgedragen of vanuit persoonlijk verlangen

Besef je de kracht van dit verbond
Want ook al heb je mij zo verwond
Door de zonden in je leven.
Door dit teken wil ik je genade geven.

Besef je Mijn vreugde toen je aan tafel kwam
Toen je Mij herdacht als het onschuldig Lam.
En aan deze tafel beleed bij brood en wijn;
U droeg ook voor mij die vreselijke pijn

Leer de doop echt te verstaan
Blijf vol verlangen naar Mijn tafel gaan
Ik zal je daarbij steeds Mijn liefde geven
Als je zo in Mijn liefde wilt blijven leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-11-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Avondmaal Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Besef’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.