Een dag vol van genade

Gertjan van der Kraan

Een dag vol van genade

Goede vrijdag, een dag vol van vreugd?
Een dag vol genade en vol van geneugt?
Maar het is toch een dag vol van pijn?
Begin van ons gedenken bij brood en wijn.

Hoe kan een dag vol onbegrijpelijk onrecht
Die eindigt in een diep en eenzaam gevecht
Nu worden geformuleerd als een goede dag
Waar blijft ons zogenaamd juridisch gezag

Is de betekenis van genade ons nog bekend
Hebben we ons misschien in Herodes herkend
Verschuilen we ons achter ons: Ja maar ….
Met de vraag; voor wie stierf Jezus daar

Trek je Zijn kruisdood persoonlijk aan
Dan ga je een dag vol genade verstaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een dag vol van genade’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.