INLOGGEN
«»

Ongeloof

ONGELOOF

“Wees niet ongelovig, maar geloof”
Zegt God , de Heer in zijn woord
Daartoe worden we aangespoord
Maar vaak zijn we hiervoor doof.

“Eerst zien en dan pas geloven”
Zoals de ongelovige Thomas verwoordde
Toen hij van Jezus opstanding hoorde
Hij wilde eerst zien en dan geloven.

Wie denkt niet vaak zoals Thomas dacht
Wij mensen willen graag bewijzen zien
Zou dan iedereen geloven, misschien
En vertrouwen stellen op Gods almacht?

“Zalig, die niet gezien hebben en toch geloven”
Staat er in het Boek der Boeken geschreven
Een duidelijke boodschap, door God gegeven
Moge het ongeloof dan wijken voor het geloven.

Heer, wil het geloof in ons versterken
Dat we het geloof in U niet verliezen
Maar dat we voor U zullen kiezen
Wil met Uw Heilige geest in ons werken.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ongeloof’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.