INLOGGEN
«»

U schenkt het Uw beminden.

Als ik 's nachts niet goed kan slapen,
vraag ik U aan mij te denken,
ik bid U om Uw bijstand Heer,
wil mij goede nachtrust schenken?

Als ik mij dan nederleg,
komen duizenden gedachten,
het is al haast een vast patroon,
'k kan er zó op liggen wachten!

Maar 'k weet dat U het in de slaap
Uw beminden schenkt,
ook als ik woelend schaapjes tel,
bent U er steeds Die aan mij denkt!

Als U zelf zó diep kon slapen
in een bootje op de zee,
met alleen maar woeste baren
dan bent U óók in mijn wel en wee!

Daarom geef ik mijzelf maar over
aan de Herder, U bent nabij,
U geeft het Uw beminde
en wijkt nimmer van mijn zij!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘U schenkt het Uw beminden.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.