INLOGGEN
«»

Bruikbaar en breekbaar

Bruikbaar en breekbaar

We staan zo breekbaar in ons ambt
Wanneer onze eigen kracht verdampt
Omdat we ons niet bruikbaar opstellen
Door Zijn Geest ons te laten vertellen
Hoe we werkelijk dienstbaar kunnen zijn
In ons ambtelijk werk bij groot en klein
Dat we ons als echte levende stenen
Blijmoedig en dankbaar moeten verenen
Tot een prachtig stralende tempel
Die zijn heldere duidelijke stempel
Drukt op de wereld om zich heen
Zodat men als een bruikbare steen
Van harte mee willen gaan bouwen
Ondanks hun breekbare vertrouwen
Ziende op de onbreekbare Hoeksteen
Die hen als bruikbare steen om Hem heen
Ieder een eigen mooi plekje wil geven
In dit warrige en breekbare leven
Omdat voor Hem alle stenen bruikbaar zijn
Of ze nu heel groot zijn of juist klein

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

hoe beleven we het kerkelijk ambt. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bruikbaar en breekbaar’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.