INLOGGEN
«»

Welkom in Jeruzalem!

Jeruzalem, de stad van God, Jeruzalem,
centrum van het Christendom, zeg ik wel met klem.
Door dit geloof komt er altijd weer bevrijding,
profeten brachten het reeds als goede tijding.
Het gaat de wereld rond, deze blijde mare,
wat God wilde was een hele grote schare.
Jezus, voorzag een vreselijk gebeurtenis,
zal er geloof zijn als het grote Feest daar is?

Je kijkt en vraagt je af met zoveel geloven,
komen die tezamen dan niet heelhuids boven?
Waarschijnlijk niet, elk weet het beter dan de Heer,
ik laat mijn kindje dopen, dat is wat ik leer!
Maar Hij heeft gezegd tegen Zijn volgelingen, 
na geloof, dopen door onderdompelingen.
Een baby kan niet leren, het is reeds Heilig,
God zegt dat klaar in Zijn Woord, dit kind is veilig.**

Voorkom toch Zijn vraag:'vriend waar is je wit gewaad.'
Hij stuurt een engel en die zet je weer op straat!
Daar is alleen nog geween van spijtoptanten,
satan wacht ze op, het zijn weer nieuwe klanten.
Voorkom dit verdriet en les je dorst tot Leven,
dat kan alleen de Geest je na vervulling geven.
Kom tot Geloof , laat je dopen, niet met een drup,
compleet onder, dan komt voor jou de Warming Up.

** 1 Corinte 7 vers 14

- opgeschreven door Joop Gilhuis -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Welkom in Jeruzalem!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.