INLOGGEN
«»

Mijn droom !

Jeruzalem, geweldig, mooi en hoog,
Uw gouden dak, raakt haast de Hemelboog.
Het verkwikt mijn ogen en mijn zinnen,
het maakte mij tevens warm van binnen.

Toen ik Haar zag, vroeg in de morgenstond,
bestraalt met licht, daar aan de horizont.
Dat maakte mij vrij, zorgde dat banden,
plots in de vergetelheid belandden.

Ik mocht wandelen door Uw Gouden Poort,
ik genoot van Uw Schoonheid ongestoord.
Mijn misplaatste gevoel van ijdelheid,
dat raakte ik kwijt in de eeuwigheid.

U gaf mij daar een dwarsfluit in het Goud,
daarmee loofde ik U in duizendvoud!
Ik floot blij, bevrijdt en ongedwongen,
met het koor door Engelen gezongen.

Jeruzalem, mooi Hemel hoog gebouwd,
niet eerder had ik mooier stad aanschouwd.
Het schonk vrede en intense vreugde,
dat ik in Uw Heerlijkheid weer deugde.

Ik zag U zitten, Stralend, op Uw Troon,
U sprak tegen mij: 'Kom eens hier Mijn zoon,
loop naar Mij toe en Geef Mij toch je hand,
je bent thuis in het Eeuwig Vaderland.'

- opgeschreven door Joop Gilhuis -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn droom !’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.