INLOGGEN
«»

Het geboortefeest van onze Verlosser Yeshua!

Het geboortefeest van onze Verlosser Yeshua!
(Dat is in Aug/Sept!)


In het land Israël daar is een Kind geboren,
in deze wereld vol van rottigheid, verloren!
Oorlogsgeweld, in veel landen wateroverlast,
vrede op aarde zingen lijkt nu haast ongepast.
Toch ziet God voor ons geheel, een bevrijdend leven,
daarom ook, heeft Hij dit Verlossing Kind gegeven.

Miljoenen ontheemde mensen vluchten bij de vleet,
in deze zwoele zomertijd die toch kerstfeest heet'.
Is het spontane zingen een beetje afgedaan?
zeker niet, maar velen zingen nu wel met een traan.
O God, verlos ons toch van deze nare tijden,
laat o Vader, Uw Heilige Zoon ons bevrijden.

Wilt U de mens bevrijden van het bedreven kwaad,
vergeef ons, U kwam daarvoor in nederige staat.
Een offer zó groot, voor de mens niet te begrijpen,
Gij overwon de hel en satans koninkrijken.
God gaf u de beloofde Adam, Jezus Koning,
voor mensen die Hem aanbidden heeft Hij een Woning.

- opgeschreven door Joop Gilhuis -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het geboortefeest van onze Verlosser Yeshua!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.