INLOGGEN
«»

Heer, ik kan de slaap niet vatten! (2007)

Vader, het gaat vaak niet goed met het slapen,
ik zit dan op het randje wat te gapen.
Bewuste wensen, dat is er aan de hand,

ik zou met U willen lopen langs het strand.
Wat zou het fijn zijn daar met U te praten,
zonder al het geroezemoes van straten.

Waar alleen de golfjes heel zachtjes ruisen,
die op haar tijd ook erg hard kunnen bruisen.
Soms woest met enorme golven kunnen slaan!
en daarna door Uw Stem snel weer liggen gaan.

In gedachten ben ik daar samen met U,
ik zit echter op bed, voel plots Uw arm, nu.
Uw Stem klinkt heel zacht, Uw Gezicht is vol Licht,
ik hoor wat U zegt, mijn oor op U gericht.

'Ik ga je straks voor Mijn werk instrueren.
je gaat Mijn kinderen nog heel veel leren.
Joop Mijn kind Ik laat je daarbij nooit alleen,
luister naar Mijn Geest en doe niet als elkeen,'

Wat dit alles betekent dat hoor je nog,
het is tijdens de derde wereld-oorlog.'

- opgeschreven door Joop Gilhuis -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Heer, ik kan de slaap niet vatten! (2007)’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.