Gods Geschenk!

Joop Gilhuis

Wat een overweldigend vergezicht,
zeggen die ogen van het kleine wicht.
Schitterende kijkers, wat een verhaal,
niet meer te vertalen in ons 'Verbaal.'

Het kindje dat toen op de wereld kwam,
verblijdde zijn moeder met luid gezang.
Eerst kwamen er weeën, dan weer een gil,
hier is het kindje wat zij zo graag wil.

Zij voelde: het komt, leven uit leven,
als een kruikje verwarmde het even.
Al de pijn is nu heel snel vergeten,
twee dingen wil ze dan dolgraag weten.

Is het kindje helemaal goed gezond,
zijn de haartjes zwart of toch lichtjes blond?
Met het antwoord dat ze krijgt van haar man,
wordt ze dan ook heel erg gelukkig van!

Zij bracht een kindje op deze aarde,
dank aan onze God, die haar bewaarde!

- opgeschreven door Joop Gilhuis -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gods Geschenk!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.