INLOGGEN
«»

De Schepping Gods

Vader, als ik naar Uw Schepping kijk,
dan voel ik mij nietig maar ook rijk!
Boom, vogel, bloem, vlinder, zonder tal,
bevolken met kleurenpracht het dal.

Het fladdert en zingt in eigen taal,
over Uw Goedheid voor hen allemaal.
Er komt geen eind aan hun mooi gezang,
zij doen dit allen, een leven lang.

Wanneer een eind komt aan hun leven,
zal hun dood weer nieuw leven geven. 
Het wordt voedsel voor mierenbekken,
die voedsel voor de boom verstrekken.

De boom ontvangt voedsel voor zijn tak,
en vormt weer een prachtig bladerdak.
In de schaduw van dit gebeuren,
zit ik, genietend van de kleuren.

Vanaf een oud eikenhouten bank,
Breng ik de Schepper, mijn eer en dank!

- opgeschreven door Joop Gilhuis -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Schepping Gods’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.