INLOGGEN
«»

Ziek

'k Ben niet meer zo kwiek
maar ziek
En wist ik het niet
dat God mij in Christus aanziet
dan zou ik wanhopen
in plaats van vast en zeker hopen.
Nu mag ik mij overgeven
aan de God van mijn leven
hoe het ook mag wenden of keren
'k mag me in Zijn kracht verweren
tegen alles wat op me af komt
zodat het mij niet afstompt
maar me juist vaster aan Hem hecht
Die doet wat goed is en recht!
Rusten doe ik in Jezus' bloed
Hij heeft ook voor mij geboet
aan het kruis op Golgotha!
Verdiende zo voor mij: GenĂ¢
Opziende naar Hem
hoor ik Zijn stem:
Niemand zal je uit Mijn handen rukken
hoezeer de omstandigheden ook drukken
Ik bidt dat je geloof niet ophoud!
Je hebt in Mij gevonden je behoud
Laat dat je opbeuren
het opent voor jou hemelse deuren
naar overgave en berusting
verlichting en ook bemoediging
Ik begeef en verlaat je niet
Mijn oog is het die jou steeds ziet
in elke omstandigheid
opdat je je in Mij verblijd
ook al ben je nu ziek
en niet meer zo kwiek!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Drikus Engelenhoven
Actief sinds: 18-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ziek’ van Drikus Engelenhoven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.