INLOGGEN
«»

Martha.

Het was een hele drukte,
Martha rende in het rond,
Jezus zou komen eten
en Maria zat bij Hem op de grond!

Waarom kwam ze haar niet helpen,
zag ze niet hoe druk ze was
en een paar extra handen
kwam Martha goed van pas.

Maar nee hoor, ze zat aan Jezus voeten,
ook Hij zag niet hoe hard ze liep,
Martha was geërgerd en humeurig,
totdat ze tot Jezus riep!

"Zeg haar toch dat ze mij komt helpen,"
de Meester keek haar vriendelijk aan;
"Martha, Martha luister goed,
Ik zeg niet, je hebt het fout gedaan!"

"Maar Maria koos het goede deel,
dat wordt niet van haar genomen,
kom Martha, ontspan je toch,
wil je ook niet bij Mij komen?"

Martha kwam tot inzicht
dat niet haar "heilig moeten"
haar bij de Meester brengt,
maar door te zitten aan Zijn voeten!

Eerst zó, vanuit die houding
en niet door rennen, jagen,
leerde Martha van haar zuster,
de Meester te behagen!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Martha.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.