Wat gedenken we

Gertjan van der Kraan

Wat gedenken we?

Wat gedenken we bij brood en wijn
Toch niet alleen Zijn fysieke pijn
En Zijn voor ons vergoten bloed
Dat Hij onschuldig heeft geboet

Het gegeten brood moesten wij zijn
De gedronken wijn onze zondepijn
Wij hadden daar moeten sterven
Zonder de eeuwigheid te beërven

Daarom staat voor de maaltijd klaar
Horen de nodiging en worden gewaar
Ook al zien we de voorganger staan
Dat we aan tafel naar Jezus toe gaan

Hij staat klaar met brood en wijn
Weet van alle zonden en onze pijn
Hij wil ons aan tafel weer versterken
Dan wordt het aangaan ook bemerken

Dat al ons vechten en ons strijden
Om de zonden steeds te vermijden
Alleen aan Hem zijn toevertrouwd
Als men op Zijn roepstem bouwt

Dat is gedenken bij brood en wijn
Dat Jezus er voor ons hart wil zijn
Hij heeft alles al voor ons gedaan
Is voor ons die zware weg gegaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Wat en aan wie denken we bij het avondmaal

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat gedenken we’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.