INLOGGEN
«»

Het is niet altijd makkelijk!

Het is niet altijd makkelijk te zeggen:
“Ik geloof in de Bijbel en in God”,
als de ander, voordat je het uit kunt leggen,
je al honend uitlacht en bespot!

Het is niet altijd makkelijk te beleiden,
dat je jouw leven aan God in handen geeft,
vooral niet temidden van aards geweld en lijden,
waar niet elke vraag een passend antwoord heeft.

Dan vergt het moed je hoofd te buigen,
God te vragen om Zijn Hulp en Kracht.
Al valt alles om je heen in duigen,
toch te vertrouwen op Zijn Liefd ‘en Macht.

Nee, het is niet altijd makkelijk te erkennen:
“Here God, alleen kan ik mijn leven niet aan”,
want dat vraagt aan eigen nederigheid te wennen,
als een kind aan Zijn Hand je weg te gaan!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fred Hensens
Actief sinds: 07-06-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het is niet altijd makkelijk!’ van Fred Hensens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.