INLOGGEN
«»

Blijmoedig geloven.

Geen kracht bij zwakte, geen troost bij smart,
geen zekerheid in het leven wordt gevonden,
als ik niet met heel de geest en heel mijn hart,
gelovig met Gods Liefde blijf verbonden.

Laat ik los Zijn Hand, dan zal ik vallen.
Laat ik los Zijn Woord, er is geen leidraad meer,
Want bij geen aards idool, noch diens vazallen,
is groter Macht beschikbaar dan bij de Heer.

Daarom blijf ik opgewekt en sterk in het geloven,
laat mij niet afleiden door bochten in het pad,
of mij door rovers van mijn levenskracht beroven,
omdat ik Zijn Nabijheid even maar vergat.

God zal mij bij al mijn levensvragen raden,
al Zijn Zegeningen houd ik tegen het licht,
zodat ik herken het Goede tussen alle kwaden
en Zijn Liefde stralen blijft van mijn gezicht!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fred Hensens
Actief sinds: 07-06-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Blijmoedig geloven.’ van Fred Hensens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.