INLOGGEN
«»

Geestelijke vader

Geestelijke vader

Heer, als ik met mijn vragen tot U nader
Kom ik bij U als mijn Geestelijke Vader
Als kind van één van al Uw vele kinderen
Die zich door trots zo vaak laten hinderen
Om naar een geestelijke broeder te gaan
Voor hulp in de moeiten van ons bestaan
Om samen een weg te zoeken en te vinden
In de vragen of problemen die ons binden
Zo’n broeder kan een geestelijke vader zijn
Die in Uw liefde en kracht ons in alle pijn
Kan leiden naar een moment in ons leven
Om al onze zorgen aan U de Vader te geven
Een broeder, niet aan een leeftijd gebonden
Een geestelijke vader door God gezonden
Om de vragen en problemen weg te nemen
Die als loodzware vracht van vele stenen
Ons steeds naar beneden willen drukken
Om die van onze schouders weg te rukken
Zodat we weer rechtop door het leven gaan
Zelf als geestelijke vader in iemands bestaan
Uit eigen pastorale ervaringen in het leven
Ook troost aan een broeder door te geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Geestelijke steun en verbondenheid Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geestelijke vader’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.