INLOGGEN
«»

Opbloeiend leven

Zie het uitbotten,
in de tuin, in de potten,
op het land
in het bos.
Alles komt weer los,
dat is geplant
en gezaaid.
Ja alles draait,
om de grote Schepper,
die uit het niets geroepen heeft,
de aarde en al wat er leeft!
Als énige Machthebber,
heeft Hij geschapen
tot Zijn heerlijkheid:
De aarde en haar volheid!
Na een winter van slapen,
komt het ene weer tot bloei,
het andere tot groei.
Zo mogen de jaargetijden,
als vrucht van Christus lijden
nog voortduren!
Dagen...? Maanden...? Jaren...?
Of zijn het maar enkele uren?
De schepping (hoe mooi ook) zucht,
is in feite aan het baren
totdat.? Jezus weer terugkomt in de lucht.
Om alles nieuw te maken!
Dan mogen we in vervoering raken,
als we door Hem zijn gekocht.
Dan heeft Gods nieuwe schepping,
nooit meer nodig, het regenvocht,
maar mag ze drinken,
uit de heilige Fonteinen,
waaruit Hij ook de Zijnen
laaft! En voor hen gaat klinken;
een eeuwigdurend gezang.
Wees dan niet bang.
Zie op de bloemen,
op de planten,
hoe alles weer komt tot groei en bloei!
God heeft het nooit willen verbloemen,
dat Hij Zijn Woord nooit zal "verplanten"!
Het zal eeuwig bestaan,
omdat Christus alles heeft voldaan!
Zie, hoe alles weer gaat bloeien!
Kan het ons boeien?
Zing dan van Hem,
met hart en stem!
Nu, in de ons geschonken tijd.
Straks in de eeuwigheid!?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Drikus Engelenhoven
Actief sinds: 18-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Opbloeiend leven’ van Drikus Engelenhoven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.