INLOGGEN
«»

Help mij Heer!

Laat je tranen maar vrij vloeien,
vertel Mij maar wat je zo bedrukt,
Ik wil je bevrijden van je boeien,
van je zorgen, waaronder je gaat gebukt.

Laat je tranen nu maar lopen,
Ik, Ik ben het die jou kent,
probeer op Mij te blijven hopen,
want Ik aanvaard je, zoals je bent.

Ik zie je tranen en je zorgen,
Ik ken je noden en je smart,
richt je blik maar op de morgen,
Ik genees je gebroken hart.

Want niet één woord gaat verloren,
wat je biddend tot Mij spreekt,
Mijn oor is niet doof om te horen,
wat je huilend tot Mij smeekt!

Want Ik de Heere, zal je leiden,
Ik veeg de tranen van 't gelaat,
Ik wil dat je je zult verblijden
als je biddend tot Mij gaat.

Want de walmende vlaspit zal Ik niet doven,
noch verbreken het geknakte riet,
opnieuw zul je Mijn Naam loven,
als je gelovend op Mij ziet!
Jouw Hemelse Vader.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Help mij Heer!’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.