INLOGGEN
«»

Uw liefde in haar

Uw liefde in haar

Onbegrijpelijk, maar opeens stond hij vooraan
Letterlijk en figuurlijk is hij na een zetje gegaan
Voor zoveel mannen, door emoties overmand
Opeens op zijn schouder voelde hij een hand
Kom maar, het is goed dat je eindelijk gaat praten
Je blijft anders strijden, alleen kun je het niet laten

Hij vond het moeilijk om zich zelf bloot te geven
Ondanks het vertrouwen dat hij mocht beleven
Hoe verklaarde hij al zijn moeilijke gedachten
Daarom kon hij wel hulp van hen verwachten
Door een zalving liet men hem toen verstaan
Kan je met je leven weer sterker verder gaan

Vader, geef hem door Uw Geest weer helder zicht
Zodat hij zich laat leiden door Uw Heilig Licht
Zo bracht hij met deze broeders alles bij de Heer
Oh God, U zag het deed hem zo verschrikkelijk zeer
Ondanks de pijn en pijn die hij toen sterk ervaarde
Ontdekte hij daar ook iets van heel groter waarde

Hij onderging de zalving in hoopvolle verwachting
Zag in de ogen van de broeders een grote achting
Voor hun schepper voor wie niets verborgen kan zijn
Dus ook zijn angst de vragen en zijn jarenlange pijn
Na de zalving kreeg hij een moeilijke opdracht mee
Vader geef hem de kracht in deze moeilijke wee

Zo kwam hij weer thuis na een enerverende tijd
Gaf gehoor aan de opdracht na een intense strijd
Onbeschrijfelijk ervaarde hij Gods liefde in haar
Het maakte hem zo blij en onbeschrijflijk dankbaar
God U bent zo groot en vol genade voor iedere dag
Laat hem loven en dienen in de tijd hij leven mag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Een onverwachte ziekenzalving Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Uw liefde in haar’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.