INLOGGEN
«»

De oorzaak van religie

De oorzaak van religie

Met de stelling staat men heel snel klaar
Religie is de oorzaak van heel veel gevaar
Dat oorlog door geloof en religie ontstaan
Stel dat geloof en religie niet zou bestaan

Veel mensen zijn op eigen macht belust
Zodra we ons daar goed van zijn bewust
Zien we hoe de oorlogen echt ontstaan
Niet alleen door gelovigen wordt begaan

In de meeste religies wordt juist geleerd
Dat oorlog en strijd de mensen verteerd
En respect en liefde wordt aangegeven
Voor een harmonieus en vredig leven

Zij die op macht en status zijn belust
Zijn zich er ook heel goed van bewust
Dat hun religie juist een middel kan zijn
In de gekozen weg van oorlog en pijn

Gewapende strijd als gevolg van geloven
Is jezelf juist van waar geloof beroven
Als je echt in vrede met elkaar wil leven
Dan ga je juist respect en liefde geven

God wil juist dat niemand verloren gaat
Dat niets tussen Hem en ons in staat
En we elkaar oprecht vergeving geven
Dan kunnen we pas echt in vrede gaan leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De oorzaak van religie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.