Doorbraak

Gertjan van der Kraan

Doorbraak

Jullie volgen werkelijk een hersenspinsel
God is namelijk een eeuwenlang verzinsel
Er is niemand uit de hemel teruggekomen
De hemel bestaat alleen in jullie dromen
Oorlog en rampen zijn er altijd al geweest
Ook als men in jullie eigen bijbel leest
Als God echt een God van zoveel liefde is
Waarom gaat het op de wereld dan zo mis
Deze uitspraken worden dagelijks gehoord
En op veel manieren wordt het verwoord

Toch kunnen we helder blijven getuigen
Om deze uitspraken ook om te buigen
Nee, niet in eigen kracht of wijsheid
Want dan zul je merken, tot je spijt
Dat onze eigen woorden en gedachten
Die uitspraken zeker niet ontkrachten
Om door dit alles ook heen te breken
Zul je om een doorbraak moeten smeken
Voor de inwerking van de Heilige Geest
Dan worden je woorden werkelijk een feest

Een feest omdat de hemel na dit leven
Ook echt aan alle mensen wordt gegeven
Die hun heil niet van zich zelf verwachten
Of van aardse of zelf gecreëerde machten
Maar hun blik op Jezus hebben gericht
Omdat Hij niet voor de boze is gezwicht
Maar Zijn hemelse Vader bleef vertrouwen
Je op Zijn woorden kunt blijven bouwen
Zijn woord dat bestaat uit één geheel
Niet als een uitspraak vanuit één deel

Inderdaad staat in de bijbel veel geweld
Maar de oorzaak ook duidelijk vermeld
De ongehoorzaamheid van de vele zonden
Waardoor Gods liefde werd geschonden
Maar centraal blijft ook in de bijbel staan
God wil niet dat de mensen verloren gaan
Daarom liet Hij Zijn eigen Zoon sterven
Zodat Zijn kinderen de hemel beërven
Maar God heeft ons ook de keuze gegeven
Naar de belofte in Jezus te willen leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Eerlijk uitkomen voor je geloof

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Doorbraak’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.