INLOGGEN
«»

Rijkdom

Rijkdom, veel geld aanzien en macht
Als je veel geld hebt, ben je welgesteld
Maar er wordt ook veel van je verwacht
Het mag niet zo zijn dat alleen het geld telt.

Rijkdom, je kunt doen en laten wat je wilt
Heel veel is er te koop voor het aardse slijk
Al je lusten en zinnen kunnen worden gestild
Maar als het geld alles is, dan ben je niet rijk.

Bij het sterven baat geen geld of goed
Iedereen is dan gelijk voor God de Heer
Je hebt dan niets meer aan je overvloed
Armen en rijken bestaan dan niet meer.

God ziet het hart van de mensen aan
Er is geen groter rijkdom buiten God
Hij is met het lot van iedereen begaan
Als wij willen leven naar Zijn gebod.

Rijk mogen we zijn in God onze Vader
Hij die ons leven leidt, hetzij arm of rijk
God roept ons allen, kom tot Hem nader
Vertrouw op Hem en niet op het aardse slijk


Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-09-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Rijkdom’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.