Je bent een boom!

Els Hengstman-van Olst

Je bent een boom, geplant aan water,
aan frisse stromen schoon en rein,
je wortels vinden altijd drinken,
daar wil je wezen, daar wil je zijn!

En als de storm komt in je leven,
sta je stevig in de grond,
want je wortels hebben houvast,
zelfs als je pijn hebt of verwond!

Want het water geeft je leven,
het is zo zuiver, puur en echt,
Jezus Zelf is het Levende Water,
Hij maakt kromme dingen recht!

Dan zul je goede vruchten geven,
liefde, blijdschap en geduld,
je brengt voort wat je wortels drinken,
waar je denken mee is vervuld!

Maar staan je wortels in rotte aarde,
dan breng je ook rotte vruchten voort,
haat, bitterheid en afgunst
is echt niet wat de Heer bekoort!

Een goede boom, brengt goede vruchten
en is een blijdschap voor de Heer,
zijn je wortels diep verankerd,
dan komen er vruchten, meer en meer!


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je bent een boom!’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.