INLOGGEN
«»

Vissen

Vissen

Van vissen wisten ze alles af
Omdat het hun ook voedsel gaf
Dus eigenlijk een vorm van leven
Wat de natuur hun wilde geven

Er werd gekeken naar de vorm
De maat of lengte was een norm
Om hun goedkeuring aan te geven
Over vangsten in hun vissers leven

Maar op zekere dag veranderde het
Vooral de vorm van hun vissersnet
De mazen waren niet recht of rond
Het werd uitgeworpen door de mond

De vorm, de lengte en zelfs de maat
Is geen norm waar de vangst om gaat
De vangst hoe klein deze ook was
Ging niet de om kleur, status of ras

Al is de nieuwe vorm best zwaar
Ondervinden zij vaak veel gevaar
De Opdrachtgever van hun werk
Maakt hun voor het werken sterk

Hij eist van hen geen kwantiteit
En beloont hen rijkelijk op Zijn tijd
De beloning die Hij hen gaat geven
Is een rijk, liefdevol eeuwig leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Vissen op een andere manier, een andere werkwijze of toch niet? Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vissen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.