Ik heb gedroomd.

Els Hengstman-van Olst

Ik heb gedroomd van een wereld,
zonder oorlog, haat en nijd,
van een wereld vol van vrede,
waar geen geweld is en geen strijd!

Waar alle mensen elkaar waarderen,
alle mensen, klein en groot,
een wereld zonder ziekte,
zonder angst en zonder dood!

En in mijn droom zag ik Hem lopen,
zag Hem langs de zieken gaan,
langs de doven en de blinden,
weet Hij trekt zich hun lot aan.

En de mensen willen weten,
wie is Hij die hen geneest?
Nooit, nee nooit is er op aarde,
zo een Man van God geweest!

Toen ontwaakte ik uit mijn dromen
en ik wist de wereld dorst,
is verlangend naar een Leider,
verlangend naar De Vredevorst!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik heb gedroomd.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.